Ik ben Monique-Cécile

Altijd had ik persoonlijk contact met klanten. Online was helemaal niet aan de orde in de jaren dat ik in de cosmeticabranche werkte en veel klantcontact had. Een van de onderdelen die ik het leukste vond in dat vak, was als ik als make-up artist vrouwen kwam opmaken. Ik heb er honderden onder mijn handen gehad en opgemaakt.

Uit het gesprek tijdens het opmaken bleek vaak dat zij het lastig vonden om in de spiegel te kijken, dat ze eigenlijk niet ouder wilden worden in hun gezicht. Er kwam een gevoel van onzekerheid naar boven dat ze eigenlijk niet wilde toegeven.

Ik keek dan naar de vrouw die bij mij op de stoel zat en zag uiteraard haar sterke kanten. De prachtige ogen, de lippen, de kaaklijn… Die sterke kanten accentueerde ik, met heel kleine ingrepen want ik ben niet van het smeren van dikke lagen. Na het aanbrengen van die accenten zag je haar ogen als het ware weer tot leven komen. Deels door de make-up, maar ook doordat zij zichzelf nu ook anders zag.

Inmiddels ben ik meer dan 50+ ????en heb ook ik te dealen met de zwaartekracht in mijn gezicht. En voor mijn werk moet ik er tegenwoordig niet alleen in persoonlijk contact, maar ook op beeld vaak zichtbaar zijn.

Het online werken is niet meer weg te denken. Zichtbaar zijn op sociale media ook niet als deze kanalen nodig zijn voor je zichtbaarheid. En ik zie zó veel ondernemende vrouwen daarmee worstelen! Want juist als je al wat ouder bent, is het vaak confronterend om jezelf op beeld te zien. De camera vergroot net de verkeerde dingen uit ????Daarom besloot ik om mijn vakkennis in te zetten om deze vrouwen zo in beeld te laten komen als ze verdienen.

Met mijn eigen stijl als een coachende, eigen-wijze visagiste help ik nu vrouwen die vast lopen met hoe ze overkomen op beeld.
Het is zo mooi om te zien hoe een vrouw vanuit kracht en zelfvertrouwen, sprankelend, zichtbaar en compleet als zichzelf over kan komen. En dat zij de impact weer heeft tijdens de momenten dat ze op beeld is.

Mijn missie

In de huidige maatschappij zijn vrouwen zo hun mannetje gaan dat ze soms zijn vergeten dat ze een vrouw zijn. Een oudere vrouw is prachtig, en heeft veel te zeggen. We worden ook echt wel wijzer met de jaren en dat geeft ons gezicht en ogen juist die mooie uitstraling.

Schoonheid zit van binnen en dat mogen we juist naar buiten toe laten zien. Die móeten we laten zien!

Verder wat bij mij hoort

Als ik samen met mijn man in de keuken sta, vindt hij altijd dat ik in de weg loop. Ik hou van koken en vind het belangrijk dat het lekker wordt – dan heb ik soms geen oog voor wat er nog meer in de keuken gebeurt, hoe fijn ik het ook vind om samen met hem ergens mee bezig te zijn.
Bij het koken meet ik alleen het hoogstnodige af. Kruiden en specerijen, die strooi ik uit de losse hand en dat wordt het allerlekkerst!

Je mag weten dat ik getrouwd ben en dat er 2 katten bij ons huishouden horen.
Ik ben heel graag in beweging, een dag stilzitten is dan ook niet echt mijn ding.
Verder heb ik een ruime interesse in het leven wat gaat van zingeving tot en met voeding.

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Ik een natuurliefhebber ben omdat deze leeft, meegaat met alle seizoenen en de weersomstandigheden.
  • Ik een dierenliefhebber ben.
  • Ik creatieve uitdagingen leuk vind.
  • Ik tegenwoordig heel goed niets kan doen.
  • Ik graag lees en mijzelf daar te weinig tijd voor gun.
  • Ik koken leuk vind en het opeten daarvan minstens net zo leuk vind.
  • Ik mijn zelf gemaakte rawfood bonbons met cacao super lekker vind.
  • Ik geniet met mijn Elliptigo (hardloopfiets) van het buiten bewegen en graag tochten maak.
  • Ik graag op reis wil om natuur, cultuur en andere mensen te leren kennen.
{

Being feminine is more than a pretty dress and makup.

A true feminine lady is gentle, compassionate, nurturing, and patient.

True beauty starts from within and radiates out into everything that you do.